Stallet

Att få möjligheten att bygga ett eget stall är något jag inte riktigt vågade tro på. Att jag skulle få bo med min häst på gården. Som blev två då vi köpte en ponny som sällskap. Till hela familjen.

Efter hårt jobb blev stallet färdigställt sommaren 2015. Det är fyra boxar och vi kommer att ta emot hyresgäster då det inte finns planer på fyra egna hästar. Vi har tänkt på detaljer och funktioner i och kring stallet. Sadelkammaren har fyra platsbyggda skåp för bra förvaring. Med full takhöjd i stallet finns det förvaring för täcken och annat. Ett varmt rum för vatten blev även torkrum för blöta täcken. En spolplats kommer att göras klar senare men det finns varmt och kallt vatten i stallet. Bra ventilation med inluft i varje box var en självklarhet.

Hästarna går i gemensam hage för att att ha bra social samvaro. En stor vinterhage med en bro över ett dike som går genom gården. Vinterhagen går att koppla i hop med ridbanan så vi kan använda den som inbetningshage. Längst ner i vinterhagen finns en grind som vi öppnar mot sommarbete. Allt för att göra hästhanteringen så smidig som det bara går. Att hagarna fungerade även som kursgård med fyra arbetsytor var en bonus som vi upptäckte i somras.

Lämna ett svar