Trixi Nova – In memoriam

Trixi Nova somnade in 14 april 2010. Jag köpte henne från ridskolan 2004 att ha som hobbyhäst och vi fick drygt fem år tillsammans.

Den akademiska ridningen gjorde att hon stärktes mycket bra och jag var säker på att den levnadsglada hästen skulle nå en mycket högre ålder. Tyvärr ådrog hon sig en skada i hagen under vintern 2010 och till slut fanns inget att göra. Beslutet var det tyngsta jag tagit. Samtidigt det lättaste. Jag ville inte göra mer skada och ett liv där hon inte kunde aktiveras var inget alternativ.

Jag är väldigt glad att få ha henne i mitt liv och Läromästare är ett ord som känns för litet i sammanhanget. Vi lärde av varandra och fick ett samspel och en kommunikation som känns unik. För mig. Att få en stark ledarhäst att vilja följa en med mycket små medel är något jag kommer att bära med mig hela livet.

Jag säger ofta att En bra häst ska vara bortskämd – och veta varför. Det handlar om något mycket enkelt. Hästen ska aldrig tvivla på vad den betyder för dig. Arbeta med glädje, då kommer man som längst. Det är det viktigaste jag lärde mig under den tid vi fick tillsammans.

Som ni förstår har Trixi en speciell plats i mitt hjärta. Saknaden kommer alltid att vara stor. Men glädjen över den tid vi fick tillsammans bär jag med mig.
Varje dag.

 

Trixi tramp (vi är på väg mot skolgalopp). En minnesvärd dag.

Lämna ett svar