Lilja

f. 2008
e. Hercules X u. Trolla (Fejola)

Lilja är ett litet sto som är korsning nordsvensk / PRE. Hon kom till mig 1 maj 2010. Jag köpte henne av uppfödaren Carina Ögren i Sjulsmark. Carina tävlar Liljas mamma i körning. Stoet betäcktes av en PRE-hingst som tidigare stod i Luleå och Lilja föddes i maj 2008. Då hennes mamma inte ville ha henne så ordnades en amma till henne. En del av den första tiden tillbringade hon därför i Hemavan med islandshästar.

När jag skulle börja söka en ny häst hade jag vissa saker på min checklista. Jag ville börja med en ung häst. Jag ville också att hästen skulle stå i norra Sverige. Jag ville åka och träffa familjen som fött upp den och se hur hästen växt upp. Det var väldigt vikitgt för mig. Och det sista, som jag hade bestämt mig för, det skulle inte vara ett sto. Där var jag mycket bestämd.

Jag hade sett annonsen på Lilja tidigare. Bestämt mig för att inte åka och titta på henne. Hon var ju ett sto. Fick tips av en god vän att se på henne och så blev det. Efter besöket hos Lilja åkte vi längre norrut och tittade en annan unghäst. En, i mina ögon, totalt vild häst. Så på väg hem tänkte jag på den lilla tjejen. Hon blev mer och mer rätt. Jag ringde uppfödaren på kvällen och hämtade hem henne nästa helg.

Jag fick hem rätt häst. Hon är helt rätt för mig. Och jag är rätt för henne!
Vi planerar att ha varandra tills vi båda är i pensionsålder. Det borde inträffa ungefär samtidigt.
Men innan dess har vi massor med bus som vi ska hitta på!

 

Lämna ett svar