Städa!

Man kan städa på olika sätt. Förra helgen då släkten skulle komma på kalas. Då blev det en snabb-städning. Golven fick sin del. Och ett vanligt fix så hemmet ser okej ut.

I helgen behövdes den där städningen. Som behövs efter allt byggfix som av någon anledning passerat vårt kök. Hö-bås som somliga dragit in. Och uppför trappen. Hästarnas pålsbyte låg som en tät dimma i hela huset. Yngsta sonens belägring av tvättstugan.

Vaknade tidigt. Oförskämt tidigt. Hade dammtorkat delar av övervåningen i går kväll. Fortsatte med vardagsrummet. Det såg lovande ut. Tills jag plockade fram min special-städnings-förmåga. Kring-fixet.

Dagens kring-fix bestod av att hitta filtar. Som behövde dammas ur. Återtog därför tvättstugan för en stund. Sonen sov så han hade inte en chans. Att behålla den. Inköpta pelargoner. Som behövde pysslig inramning. Ett inköpt bord som behövde spacklas. För att målas. Garderoben skulle städas. Vår walk-in closet. Städas ordentligt. Fram med sopsäckar. Fyllde med kläder och skor. Till Myrorna. En påse till grovsophämtningen. Sedan dammtorkning. Lampor från julfirandet plockades bort. Vi tycker om jullamporna vi haft i vardagsrummet. Men i april så räcker det. Ut ska de. Nyinköpta lampor till köket. Packades upp. Och testades på sin nya plats. Nu kräver de makens omsorg med en krok och koppling. Så en ligger på köksbordet. Ett skåp skulle flyttas. Någon decimeter så en högtalare ryms bredvid. Skruvas lös och sedan skruvas fast i väggen. Och en krok till toaletten nere skulle skruvas upp. Ja just ja, jag passade på och flytta en hylla i mitt hobbyrum också. Blommor tvättades under vattenkranen. Vek sonens tvätt som tack för all hjälp med hästarna den här veckan.

När jag ser allt jag fixat med i dag så måste jag säga att det är ett under att det faktiskt luktar såpa här! … och så blev det några kärror med hästskit i hagen!

Kanske inte spå lattjo-laban. Men jag mår bra då det är rent hemma!
/Karina