30 minuter och 3 centimeter

30 minuters inbetning. På det som kan användas som ridyta. Icke-regniga dagar. Då det är mjukt där i dag då regnet öst ner. Lilja kom direkt vi ropade. Gick rakt in till gräset. Teja fick jag hämta. Uppe vid stallet. Samma sak då vi skulle ta det från gräset. Lilja hajade direkt. Kom inte hit din fuling! sa hon och promenerade i väg. Oärliga människa som inte låter mig äta så mycket gräs jag vill! Teja var inte riktigt med. Stoppade snällt in huvudet i grimman. Kan bli en annan historia i morgon.

3 centimeter. Det var vad vi hade tillgodo. Med takplåten. Halvvägs blev maken nervös. Tumstocken användes. Men det var 3 centimeter över. Exakt som maken hade räknat med. Nu ligger takplåt över hela taket. Hela taket har plåt. Utom taknocken. Ett lätt regn i går kväll avbröt takläggningen. Men vi har plåt. Över hela taket.

Skomakaren har varit här i dag. Efterlängtad! Då vi inte kunde verka henne senast. Pga vrickningen. Som kanske inte var en vrickning. Vinterns oreda i hovarna håller på att klarna. Vi ser nu vad som hänt. Rejält med blött i höstas. Hovarna var mättade av fukt. Sedan is. Rejält med knasigt underlag för alla. Och så en hagkompis som vill hålla tassarna i rörelse, Gjorde att Lilja fick en inflammation. Troligtvis i höger bak. Eller vänster fram. För det är de som visar spår av inflammation. De håller på att byta ut gammalt trasigt material. Främst höger bak. På ett sätt som skulle gjort att jag fått en hjärtinfarkt. Om jag skulle verkat henne själv. Nu var det som tur var Sigge. Som har en logiskt förklaring till det vi ser. Men framförallt så var det inte fång! Inte fång!
Puh!
/Karina

Bild47

Lilja hjälper gärna till. Med allt!

Bild48

Fulingen som felat i vinter!

Bild49

Inga dörrar till stallet. Garaget fullt med isolering. Vi håller fortfarande till ute då hästarna verkas.