Lugn

Jag är så lugn. Nu. Sedan Camilla kom hem. Hon rider ut med Teja. Jag rider ut med Lilja. Och i bland rider Emelie ut med Lilja. Båda häst-tjejerna är upprörda. Trots det är jag lugn.

Va? Ska hon få gå ut? Jag då? Lämnas ensam här! Vad är det för stil?

Teja hade dubbel anledning att vara upprörd i dag. Emelie skulle göra i ordning Lilja. Teja undrade varför hon ska vara med den-andra-hästen. Det är ju jag som brukar bli borstad! Av Emelie. Och få komma ut på promenad. Galoppera på ängen. Så tar Emelie den andra hästen! Fräckt! tycktes hon säga.

Det är ett stort ansvar att sköta någon annans häst. Att ha ansvaret. Nu när ägaren är hemma. Så är läget förändrat. Inget i hästarnas liv är ändrat. Inget i rutinerna. Det är bara det att jag fokuserar på en häst nu.

Fast. Om ni vet någon bra människa och häst som söker stallplats. Säg att de tar kontakt med mig. Stallbygget går framåt och vi vågar nog börja ta emot hyresgäster till betet i sommar. Det skulle göra hästarnas liv trevligare.
/Karina

Bild43

Teja på span. Saknar sin kompis. Som alldeles, alldeles nyss gick i väg på promenad.

Bild44