Fröken Korrekt

En lek med en glad häst. En häst som förvisso har ont i en tass. Förhoppningsvis en hovböld. Som fick ett grötomslag med en varm socka på. Då Emelie red Fröken Korrekt nere på ängen. Kvalitetstid för mig och Lilja. Där vi mest drällde runt i hagen.

Vi landade vid höbollen. Som jag klättrade upp i. Lyssnade på Emelie då hon berömde Teja, som Fröken Korrekt egentligen heter. Braaa! hördes tydligt i mörkret. Där jag låg och tittade på stjärnorna. Och Lilja myste och skulle ha höstrået som jag låg på. Just det höstrået var det viktigaste i hela världen. Eller så var det bara så att hon ville pyssla med mig. Jag skrattade. Hela tiden. Ett sånt där skratt som man behöver nu och då. Ett sånt som man får energi av.

Då vi var klara med hästarna. Och hade samlat ihop socka och grötomslag som Lilja spridit runt hagen. Då gick vi ner till höbollen. Tyckte att Emelie måste prova. Ligga i höet och titta på stjärnorna. Lilja var med på leken. Jaaa, ligg ni där så ska jag sno de höstrån ni ligger på. Och hjälpa er med pannlampor och mössor! sa Lilja direkt. Vi skrattade. Teja såg lite tveksamt på oss. Ni ligger i vårt hö! sa hon. Är ni galna? Hon kom fram till oss. Och undrade hur vi kunde komma på idén att ligga i deras hö. Då hon vill äta. Hon pysslade en del med Emelies jacka. Med tänderna. Men myste lite med oss. Fast hon såg synnerligen korrekt ut. Närmast förnärmad. Fröken Korrekt! Som nog undrar vilka galna människor hon hamnat hos. För att inte tala om den galna hästen. Som har så mycket hyss för sig.

Det här är en helt vanlig dag i vårt hästliv. En dag som vi behöver. Efter allt som hänt under hösten. Med byggnationer och operation av min gallblåsa. Som blev en operation till. Och takstolar som blåste ner. Samma dag vi satt upp de. Av orkanstyrkor som ingen förutsett. Och då skrapar jag på ytan av de saker som hänt under tiden min blogg varit nere.

Ett gott skratt förlänger livet. Och tar man i från hela magen. Tja. Då kommer man att leva länge!
/Karina

2 reaktion på “Fröken Korrekt

  1. Sofie

    Härligt att du är tillbaka 🙂
    Har tänkt stanna till flera gånger då jag åker till Hjogg men tiden har inte räckt till 🙁 Skulle vara roligt att se hur ni har det mitt i bygget 🙂

    1. admin Inläggsförfattare

      Jag är tillbaks! Och väntar på våren! Kom gärna förbi, vi är oftast hemma. 😉

Kommentarer inaktiverade.