Nytt år! Nya möjligheter!

Efter en väldigt lång höst. Med mörker och dåligt ridunderlag. Så känner jag hur energin kommer tillbaks med vintersolen. En hel timmer mer sol än då det vände innan jul. Gör att jag vill hitta på kul saker med hästarna igen. VM i värmeljus är inte direkt energigivande…

Dagen började med sovmorgon. Sedan upp och äta frukost. För att rida ut tillsammans med hyresgästen och hennes ponny. En sjuk medryttare gjorde att Kalle fick hänga med som handhäst. Jag har inte ridit med honom som handhäst tidigare. Bara några korta stunder på ridbanan. Men de räknas inte. Visste att det bara är att börja. Då jag vet att det kommer att fungera. Och det var det.

Kalle går lite långsammare. Än de andra två. Förvisso kortare ben. Men han har inte bråttom. Den lilla C-ponnyn. Det krävs hinder och att han är lös på ridbanan för att det ska bli sprutt-i-bang-bang i den lilla ponnyn. I dag släpade vi runt honom en timme i skogen. Hyresgästen red lite bakom med jämna mellanrum för att han skulle trampa på.

Lilja och Hobbe luktade på varandra. Bytte luft. Lätt förälskade börjar de vara. Flera gånger skulle det stannas. Lukta. Klia på halsen. Lilja skulle så klart också tjuta till. Som ston gör.

Sista biten över ängen fick hästarna trava på. Klart jag måste prova trava med handhäst också. Tre nöjda hästar. Två smått frusna ryttare. Trots klädsen som gör att man känner sig som Michelin-mannen.
Helt enkelt en bra start på dagen!
/Karina