Klart ponnyn ska bada!

Han har det tufft nu! Ponnyn! En tuff sommar för Kalle. Först började jag spraya honom. Med flugmedel. Du överlever! sa jag till honom. Han har ju överlevt allt vi hittat på sen han kom. Det är inte helt säkert… svarar Kalle. Men det är klart att han överlever.

Sen har han fått medicin i några dagar. Äcklig, sabla spruta som ska in i munnen. Det sprutar medicin överallt. Hela mig. Boxväggen. det mesta hamnar där det ska. I Kalles mun. Så han blir frisk. Och smärtan lindras. Medicin ska också överlevas…

Senast påhittet från vår sida är BADA! Han kliar svansen och där knotten bitit. Då är det bara att gilla läget. För en smutsig ponny. Rätt säker på att han inte duschat så många gånger. Jennifer började leka med honom och duschen. Så vi ser om det är möjligt att duscha bort schampo. Efter viss tvekan från Kalles sida såg vi att det här kommer att gå bra. Sköljde honom med schampo. Lite här och där. Lyfta svansen och få rumpan tvättad var det läskigaste. Han såg ut som han om skulle sätta sig. Rörde sig en del. Då han stod stilla vågade hon inte röra sig. Benen var nästan i kors en stund.

Vi jobbade som vi alltid gör med honom. Lugnt och still. Målmedvetet. Karameller och masserade läppar och tunga så han inte skulle frysa fast.

Att ponnyn sedan slänger sig ner och gnuggar in all smuts han kan hitta som belöning gör inte så mycket. Han överlevde ännu en sak hos oss!
/Karina

Bild201

Bild200

Bild202

Bild203jpg