Våren är den mest hektiska tiden på en hästgård!

Våren började riktigt bra. En gubbe som fyller femtio. En resa. Till Thailand. Vilade i hela tre veckor. Åkte båt. Snorklade. Åt mat. Hade det bara bra. Kanske för bra.

Koh Bulon. Ett parads på jorden.

Koh Bulon. Ett parads på jorden.

Sen kom vi hem. Och då började det hända grejor. Massor med grejor.

Vi började med att kräkas efter flygresan sen skottade vi bajs i hagarna som tinat fram samtidigt som den där femtioåringen skulle ha en födelsedagsmiddag för släkten och sen för sextiosex kära vänner tillsammans med en annan femtioåring som det skulle ordnas och fixas med och presenter skulle shoppas och man kan rymma ett fyrameterspaket i en V70 och så kom jag på den galna idén att göra Mojito till alla sextiosex personerna som välkomstdrink och jag skrev en text till en sång som vi sjöng och hade hunnit locka håret till festen och gräset skulle krattas och klippas och rabatterna rensas samtidigt som hönät ska fyllas och boxar skottas och så har man ju tack och lov en anställning som tar upp en del av ens vakna tid. Med andra ord en helt vanlig vår på en hästgård. Förutom att han inte ska fylla femtio år vartenda år.

Kalasandet över. Så bra. Så kul! Och vilken underbar femtioårsfest han kommer ordna till mig. Framöver.

Då fortsätter vi rensa hagarna från vinterns bajs och stolpar om vinterhagarna då vi vill ha lite mer yta att klippa mot diket och rensar i mina föräldrars sommarstuga då den ska säljas och sommarhagen ska byggas och så droppar det vatten i ett rör i källaren som behöver bytas och infiltrationen till trekammarbrunnen är det nåt fel på så entreprenören ska klura på vad som gått fel och vägen som kördes sönder då bredbandet drogs in ska vi få grus på av den som gjorde jobbet men han har inte synts till än och Lilja får kolik – hur i hela fridens namn kan hon få kolik då hon går på gräs – så veterinären måste komma ut på helgen och sen bygger vi sommarhagen och den blåser sönder i stormen och den fixar vi då det blåst klart samtidigt som strömmen gått och elbolaget gör en provisorisk ledning till en fas som är borta och då de gör det brinner en kabel i nån dosa till pumpen och vi får fatt i en elektriker som kan komma ut under helgen och efter två dygn utan vatten kommer det tillbaks och Sigge kommer och verkar hästarna och de är tillbaks på betet och jag får en sovmorgon och vaknar inte förrän halvåtta. Dricker en Cappuccino. Och bara njuter av en helgmorgon som blev lite senare än vanligt.

Vi annonserar ut stallplatser och det är människor som ska komma och kolla och en häst gick inte igenom besiktningen och det var skit-trist då hon verkar vara en riktigt trevlig häst och jag börjar gräva för en rabatt framför stallet där jag har tänkt rymma några rosenbuskar och så får ponnyn fång fast de är ordentligt inbetade och har gått länge på gräs och han har lagt ut och blivit fet trots hård diet under våren och måste banta och då behöver ju Lilja också det då hon också lagt ut. Där är vi i dag. Båda hästarna tillbaks i vinterhagen. Äter hö. Och de stackars strån som de kan plocka sig.

Men i bland så spelar jag Angry Birds. Eller sitter i vår uppblåsbara lilla bubbelpool. Under den underbara paviljongen som låg i fyrameterspaketet.
/Karina

Glömde jag berätta att jag också planterat blomlådor som sitter på stallet...

Glömde jag berätta att jag också planterat blomlådor som sitter på stallet…