Kategoriarkiv: Hem & pyssel

Att göra en tavla!

Med underrubriken: Konst(igt) i stallet!

Att jag gått in i skapar-mode är rätt uppenbart. Att det inte går stänga av kommer att bli uppenbart…

En stalltavla är ett måste. En la´gårdsdörr förvandlades till en tavla. Med lite vit och svart färg. Bilden är Emelie som rider Lilja och har Teja som handhäst. Så roligt att, äntligen, få komma till detaljer. I stället för råspont. Som ska sågas. Mycket trivsammare att snygga till. Än att sätta upp väggar. Vi börjar se slutet i tunneln. Inomhus!

Vad ska jag hitta på härnäst?
/Karina

Bild161

Bild162

Bild163

Städa!

Man kan städa på olika sätt. Förra helgen då släkten skulle komma på kalas. Då blev det en snabb-städning. Golven fick sin del. Och ett vanligt fix så hemmet ser okej ut.

I helgen behövdes den där städningen. Som behövs efter allt byggfix som av någon anledning passerat vårt kök. Hö-bås som somliga dragit in. Och uppför trappen. Hästarnas pålsbyte låg som en tät dimma i hela huset. Yngsta sonens belägring av tvättstugan.

Vaknade tidigt. Oförskämt tidigt. Hade dammtorkat delar av övervåningen i går kväll. Fortsatte med vardagsrummet. Det såg lovande ut. Tills jag plockade fram min special-städnings-förmåga. Kring-fixet.

Dagens kring-fix bestod av att hitta filtar. Som behövde dammas ur. Återtog därför tvättstugan för en stund. Sonen sov så han hade inte en chans. Att behålla den. Inköpta pelargoner. Som behövde pysslig inramning. Ett inköpt bord som behövde spacklas. För att målas. Garderoben skulle städas. Vår walk-in closet. Städas ordentligt. Fram med sopsäckar. Fyllde med kläder och skor. Till Myrorna. En påse till grovsophämtningen. Sedan dammtorkning. Lampor från julfirandet plockades bort. Vi tycker om jullamporna vi haft i vardagsrummet. Men i april så räcker det. Ut ska de. Nyinköpta lampor till köket. Packades upp. Och testades på sin nya plats. Nu kräver de makens omsorg med en krok och koppling. Så en ligger på köksbordet. Ett skåp skulle flyttas. Någon decimeter så en högtalare ryms bredvid. Skruvas lös och sedan skruvas fast i väggen. Och en krok till toaletten nere skulle skruvas upp. Ja just ja, jag passade på och flytta en hylla i mitt hobbyrum också. Blommor tvättades under vattenkranen. Vek sonens tvätt som tack för all hjälp med hästarna den här veckan.

När jag ser allt jag fixat med i dag så måste jag säga att det är ett under att det faktiskt luktar såpa här! … och så blev det några kärror med hästskit i hagen!

Kanske inte spå lattjo-laban. Men jag mår bra då det är rent hemma!
/Karina

Söndags-bloggerska

Jag bloggar regelbundet. Nu. En gång i veckan. Trist. Men regelbundet.

I helgen skulle plåttak läggas. Det fattades två plåtar för oss. Skulle komma i veckan. Folk skulle samlas. Och fixa det sista. Plåtarna ligger kvar på Schenker i Umeå. Gör ingen som helst nytta där. När de hellre kan ligga på vårt stall. Planera om arbetet. Det finns massor kvar.

Måla! Klart vi ska börja grundmåla. Hela lördagen och söndagen. Nästan. Det skulle blåsa en del på lördagen. Fast måla går ju. No problemo. Det blåste sydliga vindar. Sanden som ligger framme yrde. Ända upp till grannarna. Fanns inte en chans i världen att vi kunde måla. Då passade jag på att få blivande jordgubbslandet uppbyggt. Då Emelie och kompisar skulle ha hästarna. Så bar vi stockar och byggde. Och fick hyllor uppsatta i stallet. Och blomlådor. På fuse. Gräset fick sin första omgång av gräsklipparen.

Vilken tur att det alltid finns något annat att göra! Och vädret har varit helt underbart i helgen!
/Karina

Bild45

Det går måla fast det inte är klart. Vi hann en hel vägg och lite till innan vi kom på att vi måste börja med maten.

Bild46

Det är nåt visst med Falu Rödfärg.

Sovrumsfix

Nu börjar vi ha bott in oss. Vi har bott i huset nästan ett år. Stallbygget står stilla. Då är det dags att styra upp det där lilla extra. Inne. Som gör ett hem.

Saker som hamnade här och där ska styras upp. Vår gamla säng. Som hamnade i sovrummet. Förvisso. Är nu nerplockad. Ersatt av en smidessäng. Lite pynt är inhandlat. Fondtapeten på ena väggen. I vårt övriga vita sovrum. Fick en till plats. Vid det lilla fönstret.

Det blev så tyst i sovrummet. Då det kom upp saker på väggarna. En del lampor. Och ljuslyktor.

Här ska vi sova gott!
/Karina

Bild3
Bild2
Bild4
Bild1

Det Röda garnet & jag

Vi hade en fin period. Det Röda garnet och jag. I början var allt spännande. Nytt. Det var ju ett helt annat garn än Lovikkagarnet. Som jag också hade en fin period tillsammans med. Tills det Röda garnet kom i min väg.

Nu är den perioden över. Finito.

Det jädrans garnet tar aldrig slut.

Tänkte att jag stickar några små hjärtan. Lägger i en glas-vas. Stickade några. Hittade en annan glas-vas. Som var mycket bättre för ändamålet. Också mycket större. Stickade några till.

…och så en till…

Nu har jag ledsnat. Nu blir det inga fler stickade hjärtan. Alls!
/Karina
Ps. Och skulle jag ångra mig så finns det ett nystan i min garnkorg… Evighetsgarn.